el Clásico spelas den 7 oktober 2012 och den 3 mars 2013

juli 10, 2012

I dag fastställdes spelschemat för la Liga 2012-2013 och det står nu klart att säsongens första el Clásico kommer att spelas den 7 oktober 2012 i Barcelona. Returmötet i Madrid kommer att avgöras på Santiago Bernabeu den 3 mars 2013.

Real Madrid är som bekant regerande mästare och det blir en något ovan situation för Barcelona. Nu är det plötsligt katalanerna som är ute efter revansch efter att ha varit fullständig dominanta i ett antal säsonger.

Pep Guardiola lämnade sitt uppdrag efter förra säsongen och ny tränare i Barcelona är Tito Vilanova. Det ska bli väldigt intressant att se om den tidigare andretränaren kan följa upp den närmast osannolika svit av titlar som hans föregångare bärgade. I Real Madrid är det även fortsättningsvis José Mourinho som håller i spakarna.

Säsongen 2012/2013 ser väldigt spännande ut, men naturligtvis kommer det även i år att bli en uppgörelse mellan de två gigantarna Barcelona och Real Madrid. Det lär dröja innan något annat lag kan skapa ett lag som på allvar kan utmana någon av dessa två i kampen om ligatiteln i Spanien. Senast det hände var 2004 då Valencia knep titeln.

Allt tyder också på att skytteligan kommer att bil en uppgörelse mellan de två spelare som allmänt betraktas som de två bästa i världen – Leo Messi och Cristiano Ronaldo, som de senaste åren vräkt in mål och krossat rekord efter rekord.

Previous post:

Next post: