Matchtröjor & supporterprylar

En riktigt supporter ska ha en riktig matchtröja. Så är det bara. Här i shopen kan du handla dina matchtröjor och supporterprylar direkt via våra partners.

Supporterprylar och matchtröjor – Barcelona

Supporterprylar och matchtröjor – Real Madrid

Matchtröjor har blivit riktigt big business för storklubbarna och de drar in riktigt stora summor på försäljning av prylar och tröjor. För många är det en självklarhet att att ha sitt favoritlags officiella matchtröja, gärna med favoritspelarens (eller sitt eget) namn tryckt på ryggen. En del går till och med så långt att de köper både hemma- och bortastället, medan andra mindre fanatiska fans nöjer sig med en halsduk eller en keps.

Just halsduken är en av de allra mest klassiska supporterprylarna. Den är lagom diskret och kan bäras vid alla tillfällen. Dessutom går det bra att ta av sig den under match och vifta med den eller bara hålla upp den men utsträckta armar mot skyn. När det inte passar sig att visa sina sympatier (exempelvis om man råkar hamna på motståndarlagets pub innan match) är det bara att knäppa jackan.

Både Real Madrid och Barcelona har riktigt snygga matchtröjor. Reals klassiska vita är elegant och stilren, medan Barcelonas randiga är mer av en färgklick. Barcelona har dock under ett antal säsonger haft riktigt fula bortaställ. Ni minns de helgröna och de chockrosa ställen som Barca har använt några av de senare åren. Jag undrar hur de tänkte där?

En riktig officiell matchtröja med tryck är ganska dyr. Den kostar nästan 1000 kronor, en summa som dock många tycker att det är väl värt att betala. Andra nöjer sig istället med att köpa en halsduk för några hundralappar eller en vanligt t-shirt med tryck som går att få till betydligt humanare prisnivåer.