Första förlusten för Barcelona

januari 23, 2013

Barcelona har inkasserat sin första förlust för säsongen då Real Sociedad knep alla tre poängen i lördags genom ett avgörande 3-2-mål i den 94:e matchminuten. Det hela är mycket anmärkningsvärt, eftersom Barcelona ledde matchen med 2-0 och tycktes ha full kontroll över händelseförloppet. Att väldens bästa lag tappar ett sådant överläge är naturligtvis extremt ovanligt!

Det som förändrade scenariot en smula var när Gerard Pique fick sitt andra gula kort och tvingades lämna planen. Utan den händelsen hade matchutvecklingen förmodligen blivit en helt annan och den förlustfria sviten hade med väldigt stor sannolikt växt med ännu en match.

För spänningen i ligatoppen spelar dock inte resultatet så stor roll. Real Madrid, som trots sin tredjeplats ändå får ses som den tuffaste konkurrenten är nämligen hela 15 poäng bakom Barca. Däremellan finns Atletico Madrid som med Falcao i spetsen faktiskt endast är åtta poäng efter Barcelona.

Aktuell tabell för la Liga hittar du här.

Att säga att ligan fortfarande lever är att ta i en smula. Givetvis är det redan avgjort att titeln så småningom kommer att återvända till Barcelona och de regerande mästarna Real Madrid får helt enkelt finna sig i att slåss om andraplatsen – en minst sagt ovan situation för det stjärnspäckade laget under José Mourinhos ledning.

Skytteligan toppas av Leo Messi som har gjort smått osannolika 29 mål på 20 omgångar. Föga överraskande är det Real Madrids Cristiano Ronaldo som är tvåa, tillsammans med Falcao. De båda har mäktat med 18 fullträffar, också det en mycket imponerande siffra, även om de är rejält distanserade av suveräne Messi.

Både Real Madrid och Barcelona är vidare till utslagningsrundorna i Champions League, och möjligen kan Real få sin chans till revansch där. De har dock fått en mycket tuff motståndare i åttondelsfinalen, nämligen Manchester United. För Barcelona väntar Milan, vilket känns som en betydligt svagare motståndare i dagsläget. Åttondelsfinalerna drar igång den 12 februari och returmatcherna spelas en bit in i mars.

Previous post:

Next post: